Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Έρχεται το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στη Βασιλοτροφία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

O Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσιάζουν το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία». 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε 15 νέους με γνώσεις και εμπειρία στη μελισσοκομική πρακτική, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες μελισσοκόμους, ώστε να καταρτιστούν σε θέματα τεχνικών βασιλοτροφίας. 

Στόχος του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης που υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα, είναι να εκπαιδεύσει τους ωφελούμενους σχετικά με τα καίρια ζητήματα της αξιοποίησης, διάσωσης και βελτίωσης του υπάρχοντος γενετικού υλικού των μελισσών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και να υποστηρίξει τους συμμετέχοντες, στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα στον κλάδο της μελισσοκομίας. 

Η εκπαίδευση θα χωριστεί σε 2 σκέλη, με το πρώτο σκέλος να αφορά στην απόκτηση γνώσεων επάνω σε θέματα βασιλοτροφίας, παραγωγής βασιλικού πολτού αλλά και ορθής μελισσοκομικής ενώ στο δεύτερο σκέλος, θα επιλεγούν οκτώ (8) εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να υποστηρίξουν το επόμενο βήμα του προγράμματος, μέσα από την επίδειξη και υλοποίηση εμβολιασμών σε μελισσοκόμους  της Θεσσαλίας. Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης, συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 31 Αυγούστου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.


Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων:  31 Αυγούστου 2021

Έναρξη προγράμματος: Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 12 μήνες

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση:
Facebook
LinkedIn
X